Velkommen til IV Beauty
behandlinger

Hårfjerning med laser

INFORMASJON OM LASERBEHANDLING

Laserbehandling for hårfjerning er en velkjent behandlingsform for uønsket hårvekst. Ved bruk av laser vil man treffe hårsekken slik at energien absorberes av pigmentene i hårsekken. Det fører til at hårsekken varmes opp og blir skadet. På denne måten hemmes hårveksten og kan resultere i permanent hårreduksjon. Man kan oppnå hårreduksjon på 70-90 %.

Behandlingseffekt er avhengig av hudfarge, hårstråenes farge og tekstur. Videre vil det avhenge av hårsekkenes vekstsyklus, genetisk disposisjon, hormonell ubalanse, sykdommer og medisinering.
Grunnet hårsekkenes vekstsyklus kreves det flere behandling for optimalt resultat. På generelt grunnlag vil
man trenge 4-10 behandlinger med 4-8 ukers mellomrom (avhengig av område). Dette blir du og din behandler enige om sammen.

Vår laser er en av de nyeste laser maskinene i markedet som har Diode- Alexandrite- YAG i et system.

Etter laserbehandling:

1. Rød og/eller hoven hud kan forekomme etter behandling. Det avtar som regel etter et par timer og er helt normalt.
2. Det er viktig at behandlet område ikke skal bli eksponert for hud FØR OG ETTER behandling.
Det er viktig å bruke solfaktor både før og etter laserbehandling.
3. Ved overdreven soling kan man risikere brannskader og hypo/hyperpigmentering.
4. Du kan forvente gradvis reduksjon av behåring i behandlet område. Behandlingsvarighet og hyppighet vil variere fra person til person.
Det er blant annet avhengig av hudtype, hår, etnisitet og underliggende sykdom.

Bivirkninger av laserbehandling

– Vanlige bivirkninger er rødme, irritasjon, kløe og eventuelt hevelse rundt hårsekken. Dette er som oftest forbigående symptomer og går over ila få timer – dager i noen tilfeller kan det oppstå skorper og mindre blemmer.
– Pigmentforandringer med flekkvise områder som er mørkere/lysere enn huden rundt kan forekomme. Risikoen for dette er høyere hos personer med mørkere hud, solbrent hud, nylig solbrunt hud eller dersom du har brukt sterke peelingkremer eller har irritert og skadet hud. Som regel vil dette gå tilbake av seg selv, men kan i noen tilfeller vare i en lengre periode. Det er
individuelle variasjoner.
– Sjeldnere bivirkninger er hyperpigmentering, hypopigmentering, forbrenningsskader og arrdannelse.
– I noen sjeldne tilfeller kan noen oppleve økt hårvekst ved laserbehandling. Dette kalles paradoxical hypertricosis. Behandlingen for dette er å kontinuere laserbehandling.